Coolaste idrottskvinnan och diskriminering i idrotten!

Nummer 1 på min lista över idrottsförbund står helt klart svenska boxningsförbundet. Deras ordförande heter Bettan Andersson. Det talas mycket om diskriminering mellan kön, men är det något idrottsvärlden verkligen diskriminerar så är det de mindre idrotterna. Medan fotbollen bland annat får skyhöga summor för att visas får mindre idrotter exempelvis badmintonen betala för att visas. Medierna skriver och rapporterar främst om och för de sporter där det finns mycket pengar. Jag vill hävda att kvinnliga duktiga idrottare skrivs det i regel lika mycket om som duktiga manliga (framförallt i de individuella sporterna). Däremot väljer man att inte skriva alls om vissa sporter. Det är för mig diskriminering och jag lär återkomma till ämnet! Heja boxningsförbundet....

Lista över fem svenska favoriter i idrotten (just nu)

5. Zlatan - gör ett bra EM trots skada
4. Holm - tog 2.30 i går efter en skada. Gör sin sista säsong
3. Helen Alfredsson - 2:a i US open. GRATTIS
2. Mellberg - har han varit bättre i något mästerskap?
1 Lidström - Går det att bli större än vad han är????

I morgon ser den säkert annorlunda ut... Bortsett från Niklas Lidström, den mannen är verkligen hur stor som helst!

God kväll där ute/ IKA


kvalité eller brist på kvalité?

Okey, jag borde skriva om gårdagens final men efter att ha läst tidningarna instämmer jag i det som skrivits vilket gör att min inspiration att skriva något själv är som bortblåst...Jag har läst en massa hyllningar och kan inget annat än att instämma.

Fotbollsallsvenskan startar snart.. Det lär ta ett tag innan jag vänjer mig vid kvalitén eller brist på kvalité.....

Vad händer annars?  det är bara 7 dagar kvar....
Vad önskas? att sommaren kommer med ett riktigt långvarigt högtryck
Vad krävs? att jag skaffar en personlig tränare (verkar inte fungera att försöka träna på egen hand)
Hur går det? Mmmm, det var fest i helgen och då rökade jag igen. Det är helt omöjligt att låta bli cigaretterna när alkoholen är i närheten. Det är mycket lättare att hålla sig från alkoholen...

När det gäller att sluta röka är det mycket svårare än vad alla säger, trots att det är självvalt..

Ta hand om er där ute.. IKA

Yes Yes

Underbara Spanien! Såå rättvist!

Sammanfattningsvis ett mycket underhållande EM. Tråkigt att det är över!

På återseende inom kort/ IKA

HYLLNING

Tack, Ljungberg för allt du gett. För allt du skänkt vårt kära landslag och för all glädje du gett till alla oss fans här ute. Vi kommer sakna dig, jag kommer sakna dig. I mil har du sprungit i gult och blått. Mer stryk än någon annan har du fått. Du har stått upp när andra fallit. Du har gett mest när det betytt som mest. Du har pratat när andra har tigit, du har skällt när det har varit befogat. Du har jagat på alla andra, och du har stoppat dom andra. Offensivt eller defensivt spelar ingen roll, du har gett allt vart på plan du än vart. När du säger tack och adjö, jag hoppas att landslaget behåller din glöd.

Så tack vår kapten för alla år, ditt minne av dig för alltid består!

KRAMAR IKA


aj aj aj

Hej på er där ute!

Skönt att Spanien vann! En fantastisk andra halvlek!

Svar till Caroline:
Just nu håller vi på att städa. I kväll blir det väldigt lugnt. Jag och min sambo skall
troligtvis äta något och kanske se en film.

Jag har jätte ont i ryggen. Det började igår och vill inte riktigt släppa. Tycker faktiskt att det blivit lite värre.
Min fantastiska sambo har dock visat sig från sin allra bästa sida så inte nog med att han tvättat han tog min damsugning för att jag skulle slippa. Kändes såå skönt att slippa när ryggen värker. Har diskat och dammat och har svårt att böja mig just nu...

Hej på er där ute, en riktigt härlig fredag kväll önskar jag er/ IKA


Mer intresserad än aktiv!

Hej igen!

Såg att Matilda frågade vilka sporter jag höll på med.

Svaret är att jag faktiskt inte håller på aktivt längre. Tidigare höll jag på med fotboll, badminton och gymnastik men på senare år är det inget aktivt! Dock är jag verkam inom idrotten och då inom badmintonen!

Tack för din fråga, kramar IKA

Svar på din fråga

Först, Gårdagens match var för mig en överraskning. Inte att Tyskland vann men att Turkiet var det bästa laget!
Grattis Turkiet till en fantastisk turnering!

Dagens match kan sluta precis hur som helst. Känns omöjligt att tippa. Jag tror dock på SApanien i år så jag tippar Spanien som vinnare och vidare till final eller Ryssland eller Spanien.....

Det har kommit apropå mitt inlägg "ingen vanlig tisdag" en fråga till mig från en ung tjej. Jag kommer inte lägga ut hennes uppgifter men frågan är citerad;

" hej, du skriver att du träffar många unga tjejer med dåkligt självförtroende. Jag är 14 år och har jätte dåligt självförtroende. Hur skall jag ändra det?"

Svar från mig:
Tack tjejen för din fråga. Det är inte en enkel fråga att direkt svara på men jag skall försöka ge dig ett liten svar så får du gärna höra av dig igen. Att ha dåligt självförtroende kan handla om många olika saker. Oftast har man inte alltid dåligt självförtroende utan i vissa situationer känner man sig mer säker som till exempel när det handlar om saker som man är bra på. Jag tror att när man är i din ålder är det viktigt att tänka efter vad man själv vill. Man skall välja saker för att man själv vill et inte för att några nadra vill eller gör liknande val (förstår du vad jag menar?).  Jag tror också att det är viktigt att våga fråga om saker man undrar över för då behöver man inte känna sig osäker. Det är jätte viktigt att du och även andra tjejer förstår att man är värd något oavsett vem man är. Det viktiga är inte vem man umgås med, vilka kläder man har eller liknande utan att man följer sina drömmar och försöker uppnå de mål man själv vill ha i livet. Vill jag få bra betyg så är det okey, jag har rätt att plugga. Ingen skall få kalla mig tönt för det. Titta dig i spgeln varje dag och berätta för dig själv att du är bra och att du duger... FÖR DET GÖR DU!

Kramar IKA

MUTADE.....

Hmmm.... kan det vara så att Holland - Ryssland var uppgjord?
Har ni sett målen.. ser något märkligt ut...
Chelsea vann inte Champions League och ägaren till klubben är samme man som
pumpar in pengar i Ryssland..... Vem faan vet...

Spelades VM 58?

Va tror ni?

Snart dax för första semifinalens avspark. Hur det går? Det har jag redan berättat om!

God Kväll/ IKA

Inte en till....

För någon dag sedan nämnde jag imin blogg att rallyföraren Daniel Carlsson blivit gripen för rattfylla.
Daniel Carlsson låg bakom környkter.nu och hade även fått stipendie för sitt arbete mot rattonykterhet.
I bloggen skrev jag att det fanns anledning att återkomma till ämnet. Inte trodde jag dock att det bara skulle gå ytterligare någon dag innan det var svarta tidningsrubriker.

Idag står dock att hockeyspelaren Fredrik Bremberg tagits av polis sovandes och väldigt berusad i sin bil. Vidare att vittnen sett Fredrik köra bilen. Huruvida sanningshalten i tidningen är 100% kan jag inte uttala mig om. Däremot kan man fundera på vad som sker. Idrottstjärnor som är så älskade och hyllade, tjänar bra med pengar och är med sin berömdhet offentliga personer. Vem kommer inte ihåg kokainskandalen med bland annat Sven Nylander. Kan vi inte begära mer av våra idrottstjärnor?
Jag har i några år arbetat med missbruk och träffat åtskilliga rattfyllerister. Att köra rattfull är alltid ett tecken tidigt eller sent på att personens förhållande till alkohol inte är det bästa. Gränserna har börjat suddas ut och det som igår inte var okey är idag helt okey.
Jag säger inte att varken Daniel eller Fredrik är alkoholister, MEN jag påstår och tror att deras förhållande till alkohol inte är det bästa. De har en del att fundera över.
Att de sedan är idrottsstjärnor, är det mer betydelsefullt och mer moraliskt förpliktigande än om det vore du eller jag? Tja, till viss del kanske. Men, när det handlar om missbruk så är det något som finns överallt och i alla yrken. Jag tror inte att om det som hänt Fredrik stämmer att Djurgården eller personer i hans närhet är speciellt överraskade. Jag tror att det finns personer i direkt närhet som blundat. Jag är övertygad om att Sven Nylander eller Patrik Sjöberg inte "snubblade" över kokain. Det fanns med stor sannolikhet flera som inte blev överraskade.
Klubbarna som idrottare företräder och avlönas av är deras arbetsgivare, och missbruk är ett arbetsgivaransvar. Anrell kräver moraliskt körkort för alla idrottare som tjänar över 10000 kronor. Vad hjälper det undrar jag? När alkoholen tar över kliver vem som helst oavsett om du är stjärna eller inte, har mycket att förlora eller ej, över den gräns som moralen står för. Då hjälper inga moraliska körkort. Då krävs det att klubbar, föreningar och förbund har handlingsprogram kring hur man hanterar alkohol och narkotika frågorna. Det krävs att handlingsprogrammen är kända och verksamma i hela verksamheten och att de ger stöd åt att agera tidigt. Är man arbetsgivare så har man det ansvaret oavsett om det är idrottstjärnor du är arbetsgivare för. Det är viktigare än moraliska körkort!

Jag är helt säker på att det finns skäl att återkomma ytterligare i denna fråga!

Nyktra kramar/ IKA

Länk till anrells artikel:
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/kronikorer/anrell/article2753458.ab


Ingen vanlig tisdag...

Äntligen, äntligen, äntligen är allsång på skansen tillbaka.
För mig betyder allsång på skansen att sommaren verkligen är här (idag syns till och med solen),
och jag är verkligen barnsligt förtjust i programmet. Kommer självklart bänka mig framför teven klockan 20.00...Därför är det ingen vanligt tisdag idag!

Sport:
Inför morgondagens semifinal så går mitt tips till Tyskland. Med alla de avstängningar och skador Turkiet har kan de omöjligtvis ta sig vidare till final. Det är katter som har nio liv inte landslagen i fotboll och Turkiet har gjort slut på två liv och överlever därför inte denna seminfinal. Tyskland till final!

Socialt arbete:
Oerhört många unga tjejer mår idag mycket dåligt. Brist på självförtroende och dålig framtidstro speglar många tjejers vardag. I mitt arbete möter jag flera fantastiska unga tjejer som känner en oerhörd stor press på sig själva, vad de borde och inte borde göra. Vem de skall vara och vem de inte skall vara. Den som man föreställer i ett sammanhang är helt fel  i ett annat sammanhang. Det är verkligen inte lätt att vara ung.. Eller som en ung tjej sa till mig
" du är ung fast du är äldre, du vill förstå oss men du vill inte gå igenom det vi går igenom". Så sant, jag vill faktiskt inte gå igenom tonåren en gång till. Men jag vill vara ung fast jag är äldre!

Hej svejs där ute/ IKA


viva la spania o cigaretter

Härligt, Spanien vidare. Vilken semifinal. Ryssland-Spanien!

För övrigt så har en rallyförare blivit tagen för rattfylla. Inte nog med det han var även aktiv
i ett projekt mot rattfylleri och fått ett stipendie för sitt idoga arbete i detta. Hujeda mig..
Det här är ett ämne jag med stor sannolikhet kommer återvända till. Men inte idag....

Första fotbollsfria kvällen. Abstinensen triggar så här strax före vanlig matchstart.

Abstinens kan man få av mycket... Jag feströker och gjorde självklart det på midsommar.
Har vart rökfri sedan dess men längtar redan till på lördag då det är fest igen...
Funderar på att kanske helt avhålla mig från alkoholen för att helt klara av att vara rökfri.
Jag har trots allt rökat i ca 17 år och jag leker just nu med elden!!!

Mmmmm, vi får se...

Kramar till er där ute i världen/ IKA

överraskningarnas år

Då vankar denna midsommarhelg mot sitt slut. Vädret har som vanligt inte varit det bästa.
Min midsommar har jag tillbringat med familjen vilket var trevligt. Övriga dagar denna helg har varit lugna..

I morgon är det arbete som gäller. Många har börjat sin semester nu men för mig är det ett par veckor kvar.
Det känns att semestern närmar sig, och jag längtar verkligen efter att få långledigt.  Hoppas bara att det fina vädret kommer tillbaka. Förra året regnade och blåste hela semestern bort.

Årets EM har verkligen varit fyllt av överraskningar. I går blev favoriten Holland utslaget mot ett för dagen bättre Ryssland. Mina favoriter Portugal och Holland har därmed blivit utslagna så nu står hoppet till Spanien. Skall bli en mycket spännande match i kväll.

För övrigt så vill jag passa på att gratulera Klûft idag till ett mycket bra längdhopp...

Vill jag göra: Sola och bada
Borde jag: tvätta
Önskar jag: att solen kommer om två veckor
Hoppas jag: att jag får en minnesvärd semester

Kram till er alla där ute/ IKA 


Drömmen sprack

Min drömfinal mellan Portugal och Holland sprack igår, faan.
Tack för det Tyskland.

Glad midsommar önskar jag er alla...

Kram/ IKA

KVARTSFINALERNA

Okey, skall ge mig på att tippa vinnarna i kvartsfinalerna:

Idag Torsdag:
Portugal - Tyskland
Portugal har övertgad så hör lång. Ronaldo är en i mina ögon världens bästa fotbollspelare.
Dock förlorade de den betydelselösa matchen mot värdlandet i sista omgången med en B-uppställning.
Jag har lite frågetecken kring att man ställde över spelare när man var inne i ett vinnande spel och matchen också förlorades. Å ena sidan fick de bästa vil å andra sidan tappade man känsla. Tyskland skall aldrig räknas bort och de har nu krånglat sig vidare. Tyskland har mer spel i sig vilket deras första match mot Polen visade. Tyskland är alltid farliga. Tyskland spelar utan sin förbundskapen då han får se matchen från läktaren medan Portugal har Scolari.

Mitt tips Portugal vidare till semifinal

I morgon Fredag:
Kroatien - Turkiet
Kroatien var mmitt på förhand tippade överraskningslag. Jag tycker de har övertygad så här långt. Turkiet gjorde en heroisk insats i sista matchenmot Tjeckien. Jag tror dock att det tar stopp här. Turkiet gjorde sin bästa match då medan Kroatien ännu inte gjort sin bästa match i turneringen.

Mitt tips Kroatien till semifinal

Lördag:
Holland - Ryssland
En match mellan två holländska förbundskaptener. Holland har enligt mig spelat den bästa fotbollen så här långt in i turneringen. Allvaret börjar nu, och tradionellt så har Holland haft svårt att hålla hop sitt lag utan interna motsättningar en hel turnering. Kommer konflikterna kanske nu? Håller mittbackarna? Ryssland har en av världens bästa landslagstränare, men frågan är om det räcker. Kan ryssarna hålla ihop försvaret bättre än mot Spanien?

Mitt tips Holland vidare till semifinal

Söndag:
Spanien - Italien
Är det Spaniens tur i år? Laget har spelat en mycket fin fotboll och är obesegrade. Italien är regerande värdsmästare men har varit ytterst nära att åka ur redan i gruppen. Buffon har räddat laget kvar i turneringen. När laget vann VM var det när landet behövde det som mest. Det blåste stormvindar kring flera av klubbarna och Italiens landslag lyckades skapa känslan att det var dem mot resten av värden. Vad förenar Italiens landslag i dag? Inte förbundskaptenen så här lång..
Men man skall aldrig räkna bort Italien.

Mitt tips Spanien vidare till semifinal

STANNA LAGERBÄCK!!!!!

Efter gårdagens misslyckande mot Ryssland är det i dag krigsrubriker i tidningarna.
Journalistern fullkomligt skriker ut sin frustration och sågar Lagerbäck längst fotknölarna.
Vidare försöker de också få spelarna att gå ut och göra detsamma. 

Som idrottsintresserad läser jag givetvis mycket av vad som skrivs i tidningarna, i synnerhet inför och under ett stort mästerskap. Dock har jag mer och mer tröttnat på den allt som oftast onyanserade bilden av vad som skrivs. Bilden som målas upp är antingen svart eller vit , hyllningar eller totala sågningar.  
Inför EM skrev flertalet av de så kallade sportjournalisterna upp Sveriges EM lag och hade skyhöga förväntningar. I synnerhet när Henrik Larsson tackade ja till ytterligare ett mästerskap. Under livesändningen när Lagerbäck presenterade truppen inför EM var det spontana glada utrop när Henkes namn lästes upp. Alla var rörande överens att Henke lyfter laget, han håller fortfarande på den här höga internationnella nivån och han skall självklart starta på topp med Zlatan. 
Det är samma journalister som i dagens tidningar upprörs över den höga åldern i laget...

Det är för mig beklämmande att Lagerbäck utsätts för den massiva kritik och de hårda ord som nu skrivs. Lagerbäck har tagit Sverige till 5 slutspel på raken. Jag menar 5 slutspel. Försök inte inbilla mig att någon annan hade kunnat göra det bättre. I gårdagens match handlade det inte så mycket om Lagerbäck som det handlade om spelarna. För mig är Lagerbäck den enda tillsammans med Isaksson som får godkänt. I går var de SPELARNA som inte gjorde jobbet. Det jobbade inte för varandra, de sprang inte och framförallt så spelade de inte som ett lag. Det har inget att göra med ålder. 

Föryngring krävs naturligtvis i landslaget. Men varken Elmander, Källström, Rosenberg eller Stoor har i detta mästerskap tagit chansen. Det finns heller inte så många spelare att plocka in som håller den nivå som krävs för att ta en plats. Risken är att journalisterna om några år skriver artiklar om misslyckade mästerskapskval och  skriver nostalgiska krönikor om tiden då landslaget alltid kvalificerade sig. Om vikten av rutin och ett tryggt och tråkigt organiserat spel. Tja, vem vet kanske kommer de till och med kräva att Lagerbäck kommer tillbaka....

Jag lär återkomma till ämnet sportjournalister...

//IKA


 


Nervöst....så in i helvete....

Hej där ute!
Så här inför matchstart sitter nerverna utanför kroppen. Jag blir alltid illamående och
mår fysiskt dåligt inför viktiga matcher. Somliga säger att det blir bättre ju äldre man blir men för mig är det precis tvärtom. Det är ett fruktansvärt lidande som inte går att låta bli att utsätta sig för... Knäppt? Jag vet!!

Sveriges match tänker jag inte tippa. Jag tänker bara säga (skriva) att jag hoppas Sverige spöar Ryssland och att spelet
fungerar bra. Känns som att skall Sverige ha någon liten chans i en eventuell kvartsfinal mot Holland krävs det att spelet idag fungerar näst intill 100 procentigt så att lagets självförtroende är som störst inför kvarten.
Holland skrämmer nämligen skiten ur mig....

Eftersom jag inte har något annat i huvudet än kvällens match så avslutar jag dagens blogg nu.

Hoppas ni alla håller tummarna för i kväll smäller det!!!

Heja Sverige Heja Sverige

// IKA


snabbis....

I dag blir det bara ett kort inlägg.. Skall arbeta sent ochhar därför ingen möjlighet att skriva.

I kväll är risken stor att jag missar EM fotbollen, men med lite tur kanske jag hinner se första halvlek!
Ballacks frispark var inte dålig.. EM:s första frisparksmål var ett av e snyggaste målen hittills..

Annars är det nu 20 dagar kvar... jag längtar...

Trevlig dag/ IKA


Nåväl..

Jag var som sagt helt säker på att Tjeckien skulle vinna igår. Mitt tips inför kvällen är att Tyskland går vidare.
Ingen större skräll.. Jag får dock erkänna att jag inte är någon mästertippare. Jag tippar stryktips varje vecka men
jag är inte rik.. Det säger en del om mitt tippande!

Dagen har varit bra annars. Jag har haft planeringsdag hela dagen inför nästa termin. Känns skönt att semestern närmar sig!

Har jag gjort: Ätit en halv pizza
Har jag inte gjort: tränat, rökat
Borde jag göra: orbitraka (mitt smeknamn för min träning eller rättare sagt uteblivna träning på min orbitrak).
Vill jag göra: Åka och se Sverige - Ryssland live..
Händer: En dusch och sedan Österike - Tyskland.

Trevlig kväll alla där ute.... kram IKA

så feel

Bara att erkänna! Jag hade fel, Turkiet vann!

På återseende.... IKA

Mobil

Sitter med mobilen och skriver. Matchen pågår och än så länge leder tjeckien.... Tänkte bara önska er god natt. Sov sött... Ika

Nedräkning 22 dagar kvar

Mitt fjärde inlägg bara idag. Kan lova att jag inte kommer skriva lika flitigt i fortsättningen.
För mig är det nu 22 dagar kvar. Till vad undrar ni? Privat svarar jag...

Hej så länge.. IKA


TV4:as laguppställning och deras sändning

Okey, generellt om sändningarna från EM måste jag spy lite över hur dyra rättigheterna till EM är. Reklamavbrotten är fruktansvärt långa och många och tar bort en del av känslan för sändningen. Jag begriper resonemanget om att det är reklamintäkterna som gör att TV4 kan sända hela turneringen MEN jag avskyr det. Reklamavbrotten förstör och TV4 bör se över deras upplägg.

För övigt tycker jag;

Jens Fjällström
- BÄST i laget. Mannen går från klarhet till klarhet
Hasse Backe - tillsamanns med Jens den klart bäste. Är dock med för lite. Mer Backe åt folket...
Magnus Hedman -  har de senaste åren fått en märklig attityd som jag har svårt att sätta ord på. Känns som han sätter näsan i vädret. Dock kunnig men bör visa lite mer äkta känslor.
Pontus Kåmark - blir bara bättre och bättre. Gillar den mannen. 
Jesper Hussfelt - börjar växa in i rollen som kommentator. 
Robert Perlskog - har alltid tyckt och tycker fortfarande Mannen är totalt ÖVERSKATTAD. Jag orkar knappt höra honom.  Finns ingen kommentator som retar upp mig så fullständigt som han. Ibland blir jag så trött på han att jag stänger av ljudet och sätter på radion. Suck, när skall fyran fatta...
Bojan - upp och ner.  Han har några år kvar innan han blir riktigt trovärdig men om några år så...
Elin - suck, vart är Malin? 
Peter Jihde - varför utvecklas han inte? Har aldrig sett han så här dålig förut. Är han trött på sport kanske?
Patrik Ekwall - tja va skall jag säga. Patrik verkar alltid alldeles för mycket kompis med idrottarna och ger intrycket av att han blev sportjournalist för att han aldrig kunde bli stjärna inom någon egen idrott. Det blir ofta en konflikt och inte trovärdigt när han i en intervju skall försöka ställa "tuffa" frågor. Hans krönika på sporten är oftast ytlig och är hästlängder från vad Jonas Karlsson på SVT presterar. Jag tror att Patrik får vara kvar för att han ialla fall kan ge fyran snälla intervjuer med sina kompisar!
Ola Wenström - Bättre än Jihde och håller på att blomma ut ordentligt. Riktigt bra.    
Tjejen vid datorn - så överflödig att jag inte ens kommer ihåg hennes namn
Olof Lundh - okey, men låt mig slippa höra vi på fotbollskanalen kan avslöja, eller fotbollkanalen avslöjade att......

Orbitrek...

 Tyvärr har inte mitt intresse för aktiva människor smittat av sig ett dugg på mig själv. Jag älskar att se andra både individuellt och i lag tävla och prestera. Jag har de senaste åren gått upp en del i vikt (dock är jag inte direkt överviktig) arbetar mer stillasittande och rör mig alldeles för lite. Har även rökt en del vilket jag kämpar för att sluta med (kommer vara en följetång). Eftersom min kondition är så fruktansvärt dålig och jag inbillar mig dagligen att jag får en hjärtinfarkt har det senaste året fått mig att planera min årekomt till träningsvärlden. En gång itiden var jag väldigt vältränad.. typ kanske 15 år sedan... Efter att i över 1 år pratat om att köpa en orbitrek, ni kanske har sett den på tevereklamen? fick jag tummen ur (ni vet vad...) och beställde en. Och hur har det gått? På teve ser det så jäkla lätt ut så 1 timme på den skulle inte vara några problem tänkte jag.. Okey min sambo monterade ihop den samtidigt som han muttrade att den bara kommer att samla damm. Själv var jag mäkta irriterad över honom då han inte fattade hur beslutsam jag var i min ambition att ta mig tillbaka till den tid då jag var vältränad. Hur gick det då? Tja, jag har nu vait en stolt ägare av en Orbitrek i kanske 4 månader. Jag har dock inte haft så mycket möjlighet att träna på den.. Ni vet det är väldigt mycket annat att göra hela tiden... Nä, i ärlighetens namn så orkade jag inte mer än kanske 5 minuter innan jag fick andnöd och det var faan så mycket jobbigare än vad jag trott. Nu har den stått och samlat damm oanvänd under en längre tid, suck, min sambo säger "VA VAD DET JAG SA", de värsta ord jag vet (och framförallt från honom). Hur går rökningen då? Jag feströker bara.  Mer om det längre fram...

Orbitrek, rökning och idrott kommer bli en följetång.....

Hej så länge/ IKA

Första gången....

Okey folk! Har ingen aning om vad jag gett mig in på. Jag har ingen aning om hur man bloggar eller skapar design. Får se vart det landar!
Bloggen är döpt till sport varför jag kännere mig tvungen att komentera en del idrott!
Kan nämna att jag är idrottsintresserad och så här i EM tider är det svårt att inte låta bli att snacka fotboll.
Gårdagens match, va skall man säga? Sista sekundrarna. Orkar inte ens komentera matchen. Har under 4 timmar försökt läsa sportbladet men orkar inte läsa allt om matchen på en gång....

Kvällens drama blir Turkiet - Tjeckien och där är jag relativt övertygad om att Tjeckien klarar sig vidare. Portugal är ju redan klara och har så här långt verkligen övertygat. Skall bli spännande att se hur långt Portugal tar sig i detta mästerskap.

Nåväl, vem är jag då? Lite fakta....
Tjej runt 30 år (man frågar inte en kvinna om hennes ålder).
Livet delar jag sedan några år med min sambo och några husdjur. Är socialarbetare och idiellt arbetande föreningmänniska inom idrotten. Har ingen direkt musiksmak men lyssnar på det mesta.
Håller självklart på Färjestad BK.... och Änglarna.... Håkan Loob Mild......
Bor i en medelstor kommun

Mer att vänta.....

Välkommen till min nya blogg!

Hej på er!

Ika bloggar....
Följ med spänning min väg till bloggerfarenhet.. Gillar du idrott?
Då har du kommit rätt..


Bloggen kommer handla om idrott, en del privat (mer och mer), tankar, åsikter,
 funderingar och allt möjligt!

I slutändan kanske det blir helt annorlunda än vad från början jag trott.

Vad vll ni läsa om?

Trevlig Kväll där ute/ IKA

RSS 2.0